onsdag 2 december 2009

Går tiden fortare ju äldre man blir?



Jag tycker att tiden går så fort. Jag hinner inte med någonting. Det tar en hel dag att gå ut med soporna!

Det sägs att tiden går fortare ju äldre man blir...

Men, det är ju samma timme för oss alla i alla åldersgrupper. Ändå känns det som att min tid går fortare än barnens tid tillexempel eller för barnbarnens tid som väntar hela dagen på att mamma skall komma och önskar att tiden går fort dit.

Jag blir inte klok på detta. Jag hinner inte med någonting. På morgonen stiger jag upp rätt hyfsat vid halv sju så där. Jag lägger upp schemat för dagen. Jag rastar hundarna och äter och gör något av schemat och sedan är det kväll igen!

Varför sitter jag på natten och skriver detta? Jo, för att tiden går så fort. Jag skulle ha skrivit det här för länge sedan, men jag hann inte.

Undrar om det blir bättre om jag byter klocka med mina barn eller ännu hellre med barnbarnen? Deras tid tycks gå mer långsamt. De önskar ju hela tiden att tiden skall gå fortare.

Jag vet bara att då jag var "yngre" så hann jag med mycket, mycket mer under en dag. Jag rastade hundarna, arbetade mer en än heltid, tog hand om hemmet, gick ut med vännerna, motionerade, besökte barnen, surfade på internet, talade i telefonen och på kvällen satt jag med maken och slötittade på TV.

Nu hinner jag inte med någonting. Som sagt, det tar hela dagen att gå ut med soporna.

Jag citerar Goethe och undrar om det verkligen är så illa att "Vi har alltid nog med tid om vi använder den rätt".

1 kommentar:

  1. Ha, ha, byt inte med min klocka, för den rullar på minst lika snabbt!! Fast tänk på vad du gör undertiden du går ut med soporna, kanske du stannar och pratar med grannen? Kanske en hundvän kommer förbi från "kvart över åtta klubben"? Kanske du inte känner att du gör något för du tänker att du måste prestera. Fast kanske gör du det viktigaste av allt, lever! Njut av livet och tänk ej på disk, tvätt osv det löser sig alltid i allafall. Tjingeling!!

    SvaraRadera