fredag 11 juni 2010

LIDL, vår hovleverantör.


Vår hovleverantör för god och prisvärd mat m.m.



Linessa seriens fryst färdiglagad lättmat i portionsförpackning och så gott!



Bredbar lättost, makalöst god!


PRO har tydligen gjort en prisjämförelse mellan matkassar i Sverige.

Garanterat har PRO inte jämfört med priserna på LIDL för då hade skillnaden mellan den dyraste och billigaste matkassen varit större!

Vi handlar, där möjlighet ges, på LIDL.

Inte enbart för att det är mycket billigare än hos andra livsmedelskedjor utan det är så mycket gott som finns på LIDL.

Flera varor såsom vaniljglass, falukorv, fiskpinnar, kycklingbröst filér, digestive kex, cola och kattmat har dessutom klassats som "bäst i test" produkter.

Jag kommer då och då att presentera här några av våra favoriter som finns hos LIDL.

Denna gång får det bli den smala linjen "Linessa" med bredbar ost, light, med endast 0,2 % fett och 61 kcal/100gr. Gott dessutom och känns väldigt fylligt. Förutom som pålägg smaksätter jag osten ibland och använder den som dip till exempelvis morötter!

Höjdare för oss, ständigt bantande, är de enportions rätterna på 400 gr från "Linessa" serien såsom medelhavsinspirerad fiskgryta, grönsaksgryta med örtcreme eller kycklingrisotto. Även här väldigt lite fett, 3-4%, och 288 kcal i fiskgrytan och 389 kcal i risotton per portion och så gott. Rätterna är dessutom ca 8kr billigare än de kända märken för lätt mat i portionsförpackning.

Återkommer med flera produkter och tips!

3 kommentarer:

  1. Hej,ja lidl är nog bäst i test..men även ica butikerna tkr jag.Dels billigt men även goda saker att frossa i,precis som du säjer!Finns nog allt mellan A-Ö på lidl + att man som kund känner sig välkommen och väl bemött på ett annat sätt,som man tyvär inte känner på andra butiker. Nåväl har dom kvar grekiska dolmarna och chivipassi(kött som påminner om utomlands)? Dom kan jag starkt rekommendera. =) Hej hopp nu ska jag vila en stund och sen ska jag och min kompis linnéa rida.

    SvaraRadera
  2. Håller med till viss del. Färdigmat är inte min cup of tea, vare sig på Lidl eller någon annan stans. Men några varor kan varmt rekommenderas: Råsockret, den franska senapen, den 12-månaderslagrade herrgården från Kvibille, roqueforten, apelsinjuicen på icke-koncentrat och de köttstinna tyska korvarna- utan konurrens!. Och mycket prisvärt. När ska SPF ta upp kampen mot PRO och göra en rättvisande prisjämförelse, med betoning på Mat och Smak?

    SvaraRadera
  3. Fiskbullar med hummersås - svensk producerade - under 10 kronor per burk. Kanon god! Motsvarande Abba produkt kostar närmare 18 kronor.
    Och deras mjölk - svensk producerat - 1:- krona billigare per liter jmf med vad Ica, Hemköp och Coop tar.
    Havregryn för oss gröt älskare - priser långt under Ica och Coop.
    Juice kanon god och
    Rakräm till priser som ingen annan kan matcha! Leve Lidl!!!

    Kräsen finsmakaren som inte längre vill bli blåst av Ica, Coop, Hemköp och NK!

    SvaraRadera